Met uw kind naar de tandarts

Vanaf de leeftijd van 2 jaar zijn ook kinderen bij Max Dental Center in Rotterdam Zuid welkom. Vroeg beginnen met tandartsbezoek is belangrijk. Zowel voor het gebit van uw kind als om te voorkomen dat uw kind mogelijk angst ontwikkelt voor een bezoek aan de tandarts. Neem uw kind mee als u zelf bij ons komt voor een controle. Hij of zij kan rondkijken in de praktijk en kennis maken met de tandarts en de assistentes. Uw kind mag ook even in de stoel zitten, eventueel bij u op schoot. Behandelingen zijn bij jonge kinderen meestal nog niet nodig. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen en vinden het leuk om hen op hun gemak te stellen en alles te laten zien. Wij nemen hiervoor graag de tijd.

Kinderen naar de tandarts

Vanaf een jaar of 2 kunnen we uw kind ook uitleg geven over tanden poetsen. Waarom is tanden poetsen zo belangrijk? Hoeveel tandpasta doe je op je tandenborstel, hoelang moet je poetsen? Bij jonge kinderen gaat het vooral om kennis maken met alles wat te maken heeft met gebitsverzorging. Natuurlijk kijken we het gebit van uw kind bij elk bezoek ook na. Behandelingen zijn meestal niet nodig, een enkele keer is sprake van zuigflescariës en is behandeling wel nodig. De tandarts kijkt vooral of de ontwikkeling van het gebit in orde is en geeft adviezen en voorlichting. Heel af en toe is een fluorbehandeling nodig.

Tandartsangst bij kinderen

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen en stellen hen snel op hun gemak. Door uw kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts is de kans op het ontwikkelen van tandartsangst heel klein. Even in de stoel zitten en de mondspiegeltjes en boortjes bekijken vinden kinderen leuk. Zo is een bezoek aan de tandarts niet meer iets engs maar een plezierige en ontspannen gebeurtenis. Max Dental Center in Rotterdam Zuid is een kindvriendelijke tandarts.

Afspraak maken

Wij hebben nog plaats voor nieuwe patiënten. U kunt zich gratis inschrijven. Wij bieden iedereen betaalbare tandheelkundige hulp volgens de richtlijnen van de zorgverzekeraars. Telefonische afspraken maakt u via 010 720 09 36. Even binnenlopen kan ook. Wij zijn gevestigd aan de Sportlaan 1, 3078 WR Rotterdam.

    [recaptcha]


    Call Now ButtonBel direct