Implantoloog Rotterdam Zuid

Implantaten: Wat is het? En wat is implantologie?

Een implantaat wordt als een kunstwortel in de kaak geplaatst en is niet schadelijk voor het lichaam. Na verloop van tijd groeit het implantaat vast in de kaak en kan hierop een vervanging voor verloren tanden en/of kiezen worden geplaatst. Onze implantologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie.

Wanneer zijn tandimplantaten een goede oplossing?

 • Bij vervanging van één tand: kroon op implantaat
 • Bij vervanging van meerdere tanden: uitneembare frameprothese op implantaat of brug op implantaat
 • Bij vervanging van alle tanden: uitneembare prothese (klikgebit) of vaste prothese
 • Voorwaarden voor plaatsing

 • Het kaakbot moet volledig uitgegroeid zijn (we hanteren hierbij over het algemeen 18 jaar, echter is dit per persoon afhankelijk)
 • Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn
 • De voordelen

 • Blijvende én functionele oplossing
 • Het is niet van echt te onderscheiden
 • Het voelt aan als uw eigen tanden
 • Wanneer u ze goed onderhoud, kunnen ze tientallen jaren mee gaan.
 • De behandeling

  Eerste stap: In kaart brengen van de situatie

  Tijdens de eerste afspraak brengen wij uw algemene mondsituatie in kaart. Daarnaast wordt er gekeken of er voldoende kaakbot aanwezig is. Als dit niet het geval is, kan de implantoloog de hoeveelheid kaakbot eventueel aanvullen met een herstelbehandeling. Verder wordt de breedte van de kaak gemeten, bekijken we de conditie van uw tandvlees en hoe eventuele tanden en kiezen op elkaar passen. Ook kunnen er gebitsfoto’s worden gemaakt of afdrukken genomen worden zodat het tandtechnisch laboratorium een mal van het gebit kan maken. Bij een all-on-6 of all-on-4 prothese wordt er een 3D CT-scan van de kaak gemaakt. Dit is nodig om de exacte positie van de toekomstige implantaten te bepalen.

  Tweede stap: Tandimplantaten plaatsen

  De implantoloog plaatst het implantaat onder plaatselijke verdoving in de kaak. Deze relatief eenvoudige ingreep is ook op oudere leeftijd prima mogelijk. Het duurt vervolgens 6 tot 12 weken voordat de tandimplantaten stevig genoeg in het kaakbot vast zitten. U kunt met een kleine aanpassing uw eigen kunstgebit in de tussentijd blijven dragen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u zonder tanden over straat moet, wij zorgen altijd voor een noodvoorziening.

  Derde stap: Tandimplantaten zijn vastgegroeid

  Uw nieuwe tanden en/of kiezen worden in ons eigen tandtechnisch laboratorium gemaakt. Om dit te realiseren hebben we een afdruk nodig waarop de positie van uw implantaten goed zichtbaar is. In deze afdruk wordt vervolgens gips gegoten. Na uitharding van dit gipsen model kan één van onze tandtechnici de kroon, brug, prothese of het klikgebit voor u op maat maken en deze op de implantaten plaatsen.

  Behandeling is klaar, en nu?

  Net als een natuurlijk gebit dient een kroon, brug, prothese of klikgebit op basis van implantaten goed onderhouden te worden. Wij geven u hierover informatie, daarnaast is het raadzaam regelmatig een bezoek te brengen aan één van onze mondhygiënistes.


  Call Now ButtonBel direct