Facings in Rotterdam Zuid

Wat is een facing?

Facings, ook wel veneers genoemd, bestaat uit een dun schildje dat om jouw eigen tand wordt geplaatst. Omdat ieder gebit anders is, worden facings altijd op maat gemaakt. Daardoor kunnen we rekening houden met jouw persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld door je voortanden optisch even lang of breed te maken, een spleetje tussen je tanden subtiel te verkleinen of je tanden een natuurlijke witte kleur te geven. Heb je vragen of facings? Neem contact op met Max Dental Center via 010-7200936 of het contactformulier.

Waarom facings plaatsen?

Als je niet tevreden bent over je gebit zijn facings de ideale oplossing. Met facings ziet niemand meer iets van de gele of scheve tanden die je ooit had. Tijdens een gratis en vrijblijvende afspraak vertel je ons precies hoe je de facings wilt hebben. Bovendien gaan ze jarenlang mee. Kortom, facings zijn een uiterst effectieve methode om de onzekerheid over je gebit te laten verdwijnen. Zitten er ook nadelen aan?

Voordelen en nadelen van facings

De prijs is voor veel mensen een groot struikelblok. Facings zijn niet goedkoop, maar kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs. Vooral facings gemaakt van porselein zijn duurder, maar daar staat tegenover dat ze erg lang meegaan. Composieten exemplaren zijn veel goedkoper, maar die hebben een levensduur van slechts vijf jaar. Toch is het voor veel mensen een waardevolle investering om voor porseleinen facings te gaan, omdat zij zich veel zelfverzekerder voelen na de behandeling.

Porselein of composiet facings?

Facings bestaan in twee soorten, namelijk: porselein en composiet. Facings van porselein zijn van de hoogste kwaliteit. Porselein verkleurd niet en heeft een lange levensduur.. Composieten facings zijn minder van kwaliteit. Facings van composiet worden gemaakt uit een mix van kunsthars en glasdeeltjes. Dit materiaal ziet er meestal minder mooi uit dan die van porselein. Je tanden gaan er bijvoorbeeld wat boller door lijken, omdat er niet eerst een stukje van wordt afgeslepen voordat de facings bevestigd worden. Daarom voelen je tanden ook wat dikker aan. Daarnaast zijn composieten facings wat minder transparant dan porseleinen, waardoor ze er wat doffer uitzien. Composieten facings verkleuren relatief snel. Net als bij gewone tanden worden ze geler bij gebruik van bijvoorbeeld koffie of sigaretten. Bij porseleinen facings is verkleuring daarentegen nauwelijks een probleem. Wil jij jaren plezier hebben van je facings, dan is het verstandig om te kiezen voor facings gemaakt van porselein.

Wat kosten facings?

Het totale kostenplaatje is altijd maatwerk. Kies je voor porselein of composiet? Gaat het om enkele tanden of een compleet bovengebit? Wat zijn de persoonlijke wensen qua kleur en plaatsing. De prijs van composiet facings start gemiddeld van € 200,- Facings van porselein starten van € 550,-. Deze kosten zijn indicatief. Voor een offerte op maat neem contact met ons op.

Afspraak maken

Maak een vrijblijvende afspraak bij Max Dental Center. We analyseren jouw tanden en bespreken jouw persoonlijke wensen. Zo weet je direct wat de beste keus is voor jou. Neem contact met ons via het onderstaande contactformulier contactformulier of bel 010-7200936

    [recaptcha]


    Call Now ButtonBel direct