Orthodontie

Waarom zijn rechte tanden belangrijk?

Soms staan je tanden of kiezen scheef. Of je dat mooi of lelijk vindt is één ding. Maar meestal is het verstandig om er toch iets aan te doen. Door ruimtegebrek wordt wisselen (bij kinderen) lastiger. Scheve tanden passen slecht op elkaar, dat is onhandig bij het kauwen. Je kaak kan scheef gaan groeien en je tanden kunnen afslijten. Als je voortanden te ver vooruitsteken, is de kans op beschadiging groot. Bovendien kun je rechte tanden beter poetsen!

Kortom, rechte tanden zijn voor kinderen en volwassenen enorm belangrijk! 

 

Wat doet de tandarts voor orthodontie?

De tandarts voor orthodontie zet je tanden en kiezen recht in je mond. Hij/zij gebruikt (onzichtbare) beugels en daarmee komt er druk op de scheve tanden en kiezen. Daardoor gaan ze langzaam recht staan. Dat werkt bij volwassenen en kinderen. Bij kinderen kan zelfs de groeirichting van de kaken worden beïnvloed, zodat bijvoorbeeld een overbeet wordt opgelost.

 

Kennismaking

Heb je interesse in een beugelbehandeling  of twijfel je of een beugelbehandeling noodzakelijk en mogelijk is voor jezelf of kind ? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met onze tandarts voor orthodontie. De tandarts voor orthodontie bekijkt samen met u (en kind) of een (onzichtbare) beugel noodzakelijk en of mogelijk is en beantwoord al uw (financiële) vragen. 

Maak een afspraak voor een intake bij onze tandarts voor orthodontie via 010-7200936!

 

Vergoeding orthodontie

blokjesbeugel

Voor vergoeding van orthodontiekosten is een aanvullende zorgverzekering noodzakelijk.

Onzichtbare beugel

onzichtbare beugel

Intake voor orthodontie

beugel

Maak kennis met onze tandarts voor orthodontie.

Max Dental Center is aangesloten bij de volgende tandheelkundige kwaliteitsverenigingen: